Kultasormukset ja kultakorut
Omistamillanne kultasormuksilla, kultaketjuilla ja kultakoruilla saattaa olla yllättävän paljon arvoa! Kulta on ikiaikainen arvon mitta ja kultasormukset ja kultakorut ovat tänä päivänä arvokkaita. Jos Teillä on hallussanne kultasormuksia tai kultakoruja, joiden mahdollista arvoa olette pohtineet, ottakaa yhteyttä minuun! Vastaan viestiinne mahdollisimman nopeasti asiallisen hinta-arvion kera.
Olen kiinnostunut arvioimaan ja ostamaan kaikenlaisia eri tyyppisiä kultasormuksia ja -koruja. Täyttämällä sivuiltani löytyvän lomakkeen voitte lähettää minulle kuvan omistamastanne kultaharkoista, kultamitaleista, kultasormuksista tai kultakoruista, jolloin osaan arvioida sen nykypäiväisen arvon.
Kultasormukset ja kultakorut
Jo metallien jalostamisen taidon alkuvaiheista lähtien saivat hopea ja kulta erityisen roolin niin varallisuuden kuin koristautumisen muodoissa. Eerityisesti kulta oli ihmisten mieleen – sitä löytyi luonnosta varsin puhtaana metallina sellaisenaan, se oli hyvin säilyvää (se ei ruostunut eikä muutenkaan heikentynyt pitkänkään säilyttämisen aikana), sitä oli helppo muokata ja sen auringon keltainen väri aikaansai syvää, jopa uskonnollista kunnioitusta. Ei olekaan ihme, että kultaa käytettiin runsaasti erilaisten uskonnollisten rituaaliesineiden valmistamisessa kaikissa kulttuureissa, joilla oli mahdollisuus sitä kaivaa, huuhtoa tai kaupankäynnin avulla hankkia.
Kultaa oli helppo säilyttää ja kuljettaa, metalli oli vaihtotavarana sekä hyväksytty että haluttu materiaali ja sitä oli helppo jakaa, esimerkkinä vaikkapa kultainen kierresormus tai rannekoru, josta saattoi tarpeen tullen leikata maksuvälineeksi halutun kokoisia paloja. Käytännön ongelma oli erityisesti kullan tapauksessa puhtauden määrittely; kullan tai hopean puhtauden arviointi silmämääräisesti ei ole helppoa. Myös painon mittaaminen tarkasti vaati taitoa ja hyviä välineitä. Toki määräpaksuinen kierresormuksen tai kaulakorun kultalanka auttoi sopivan määrän määrittämisessä. Tätä metallilangan käyttöä maksuvälineenä on kuvattu mitä mainioimmin Mika Waltarin klassikkoteoksessa Sinuhe Egyptiläinen.
Kautta historian on kultaa ja kultakoruja käytetty monissa kulttuureissa niin vaurauden osoittamiseen, koristautumiseen kuin maksuvälineinä. Vielä nykyäänkin on monissa kulttuureissa tapana sijoittaa varallisuutta kultakoruihin, jotka on tarpeen tullen helppoa joko kuljettaa mukana tai realisoida rahaksi. Tänä päivänä esimerkiksi Turkissa monet yksityishenkilöt ja kotitaloudet suojautuvat maan ankaraa inflaatiota vastaan sijoittamalla käteisvarallisuuttaan kultakoruihin. On arvioitu, että yksinomaan Turkissa on ihmisille ajan oloon kerääntynyt jopa 5 000 tonnin kultavaranto, joka vastaa nykyhinnoin noin 280 miljardia euroa.
Hyvä esimerkki kultakorujen käytöstä vielä tänäkin päivänä taloudellisen turvan tavoitteluun on se, että monissa kulttuureissa on tapana antaa naisille lahjoina kultakoruja, jotka ovat kauniita käyttää koristautumisessa, mutta jotka kuitenkin muodostavat taloudellisen turvan puolison menehtymisen, avioeron tai muun kriisin koittaessa. Historia on täynnä esimerkkejä, joissa ihmiset, perheet, suvut tai kokonaiset heimot tai kansat ovat joutuneet pakenemaan asuinsijoiltaan ja helposti mukana kannettava kultavarallisuus on saatu otettua mukaan ja sen avulla on selvitty pakolaisuuden taloudellisissa haasteissa.
Turkin lisäksi on Intiassa erittäin suuri kysyntä kultakoruille, ja nykyisin vahvassa kasvussa olevat Intian kultakorumarkkinat ovat noin 670 – 700 tonnia vuodessa. Sama suuntaus on nähtävissä kaikissa kasvavissa lähi- ja kaukoidän maissa, joissa jo historiallisestikin on ollut halu sijoittaa kasvanutta varallisuutta kultaan ja kultakoruihin. Kiinnostus kultaan ja kultakoruihin sijoituskohteina ei ole vain idän kulttuurien ominaisuus. Myös monissa Euroopan maissa on vahva perinne kultasijoittamiseen.
Pyydä ilmainen hinta-arvio joko puhelimitse tai täytä helppokäyttöinen lomake.